Stresspreventie

 

Wij merken dat werknemers en managers veel stress ervaren, maar niet goed weten hoe ze dit kunnen verminderen. Breingemak reikt verschillende middelen aan om stress te verminderen.

Wat doet stress?

Langdurige stress is slecht voor de gezondheid. Het immuunsysteem verzwakt en de nachtrust gaat achteruit. Mensen worden vatbaar voor ziektes, zowel lichamelijk als geestelijk (virussen, burn-out, depressie). Niet zelden leidt dit tot gedeeltelijk of volledige uitval.

Stressreductie betekent minder verzuim en werknemers die productiever en energieker zijn. Dit brengt grote kostenbesparingen met zich mee.

Hoe kun je stress verminderen?

Wij bieden een aantal methoden aan die wetenschappelijk onderbouwd zijn en waar veel vooruitgang mee wordt geboekt.

Training Stressherkenning voor Leidinggevenden

Hoe herken je stress-signalen bij jezelf en bij je medewerkers, hoe ga je hierover in gesprek en wat kun je hier aan doen. Dat zijn onderwerpen die in deze training van twee dagdelen aan de orde komen.

Mindfulness

Met mindfulness leren werknemers hun hoofd leeg te maken. Tijdens het werk draait het hoofd overuren, met vaak repeterende gedachten. De werknemer kan zich niet blijven focussen op het werk. Mindfulness zorgt ervoor dat de deelnemers zich uiteindelijk beter kunnen concentreren op hun werk.

Stress aanpak met Coach

Tijdens vijf coachgesprekken leert de medewerker hoe je het brein weer productief en energiek maakt. Hij krijgt concrete opdrachten voor stressreductie en ontwikkelt routines waarmee hij of zij blijvend in mentale fitheid kan investeren. Bij burn-out kan een groter aantal gesprekken nodig zijn.

Bewustwordingsbijeenkomsten

Stresspreventie begint met bewustwording. Tijdens deze bijeenkomsten ondervinden deelnemers op inspirerende en praktische manier hoe prettig en belangrijk het is om aan stresspreventie te doen. Ze ervaren meteen hun eigen verantwoordelijkheid op dit vlak en gaan naar huis met een paar prettige, concrete relax oefeningen en tips.

De bijeenkomsten, training, mindfulness en coach kunnen goed als pakket worden ingezet.

Geef een reactie