Mentale training

Je brein bedrijft topsport. Het moet dag in dag uit presteren. Jaar na jaar. Je weet dat. Maar wat doe je om je brein fit te krijgen en houden? Om er uit te halen wat er in zit?

Breingemak

Breingemak traint CEO’s, managers en professionals met als doel een fit brein en het voorkomen van een gestrest of uitgeblust brein.

Met een fit brein

 • ervaar je minder stress
 • ben je sneller in balans na stress
 • zie je beter wat in je omgeving leeft
 • neem je betere besluiten
 • ben je creatiever, meer flexibel
 • ben je meer in het hier en nu
 • ervaar je meer plezier
 • heb je meer energie

Wil je ook een fit brein?

Dat kan. Maar het komt niet vanzelf. Je moet er iets voor doen en blijven doen. Net als voor je lichamelijke conditie. Je brein verdient vergelijkbare gezonde routines. Breingemak helpt je met het maken van deze routines en daar nemen we 100 dagen de tijd voor. Je brein heeft namelijk naast je inzet, ook tijd nodig om die nieuwe routines te omarmen.

100 dagen

Thema’s en routines waar je afhankelijk van je behoefte aan gaat werken:

 1. Effectief omgaan met stressvolle situaties. Tijdens de training krijg je inzicht in de werking van stress en ontwikkel je routines die je brein fitter maken en die je helpen de juiste stress-ontspan balans te behouden. Langdurige stress heeft vervelende effecten voor je brein en daardoor voor je hele functioneren. Het kan uiteindelijk resulteren in burn-out (Heb jij al kenmerken van een burn-out?). Gelukkig kun je beter om leren gaan met stressvolle situaties en kun je je brein weerbaarder maken tegen de gevolgen van stress.
 2. Positieve, productieve mindset. Je mindset is bepalend voor de manier waarop je je brein inzet om je omgeving waar te nemen. Neem jij vooral de energievragende problemen waar, en zie je waarin jijzelf of anderen het niet goed doen, of benader jij jezelf en je omgeving van de positieve kant. Je mindset betpaalt hoe en wat jij waarneemt en is daarmee van invloed op je sturend en probleemoplossend vermogen. Een goede mindset is daarom goud waard. En dat is waar je in deze training aan kunt werken.
 3. Trainen heldere, open focus. Focus is voorwaarde om je aandacht op de juiste dingen te kunnen richten. Het is ook nodig om uit belemmerende / piekerende gedachten te blijven en waar te kunnen nemen wat werkelijk nodig is. We trainen je focus o.a. met vormen van meditatie / mindfulness.
 4. Goede energievoorraad. Je brein verbruikt 20% van al je energie. Heb je minder energie, dan merk je dat direct aan je vermogen te focussen en emoties goed te reguleren. Tijdens deze training maak je daarom een scan van je huidige energie-routines, je onderzoekt waar jij nog winst kunt behalen en creëert passende nieuwe routines.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze mentale training? Bel dan naar 06-14374428 of mail naar philipscarlijne@gmail.com.

Breingemak is opgericht door Carlijne Philips. Zij is gepromoveerd organisatie socioloog, jarenlang manager geweest en gecertificeerd mindfulness trainer gespecialiseerd in het brein. Lees hier meer over Carlijne

Geef een reactie