Managing Director DF over Breinkennis

 

 

‘Breinkennis is uiteindelijk van belang voor de top van het bedrijfsleven.

Het is nodig voor alle vormen van nieuw bestuur.’

 

Breingemak geeft masterclasses, coachtrajecten en trainingen rondom het brein. Deelnemers leren hoe hun brein werkt. Wanneer het brein onderpresteert en hoe het juist excelleert. Veel praktische tips en oefeningen hoe je meer uit je eigen brein kunt halen en uit dat van anderen. Allemaal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Zinvol of niet?

Ik vraag Camiel Vermeulen, Managing director van Direct Force, over zijn ervaring met Breingemak. Allereerst ‘wat triggerde je om met Breingemak in zee te gaan?’

Camiel_Vermeulen_Managing Director_Direct_FroceIk was op zoek naar verdieping voor mijzelf. Een coachtraject. En toen kwam Breingemak voorbij op LinkedIn. Je volgt dan je intuïtie. Het leek me leuk en de website zag er goed uit. Ik vond het een interessant verhaal met het brein. Bovendien ken ik je van vroeger. Ik weet dat je een goede opleiding hebt gevolgd. Ik vind het ook belangrijk om stappen te blijven te zetten en deze manier sprak mij aan.

Je gaf je MT en de administratie meteen ook een breinmasterclass.

Tijdens het coachen raakte ik heel enthousiast. Zo enthousiast dat ik er verder mee wilde. Ik wilde breinkennis delen met mijn directe team. Jij gaf die breinmasterclass. Dat sprak mijn MT vervolgens zo aan dat één van hen voorstelde om de Breinmasterclass ook aan de administratie te geven. Ze praten er nog steeds vaak over.

Wat mooi, zulke enthousiaste reacties. Zie je daardoor ook iets veranderen?

Ja zeker. Ze zijn er opener door geworden. Ze zijn zich bewuster van alle prikkels waarmee je te maken hebt. Ook zijn ze zich bewuster van hun eigen mindset. Als ze nu een fixed mindset bij zichzelf opmerken willen ze die loslaten. (Bij een fixed mindset denk je dat je nu eenmaal zo bent als je bent. Dat een dubbeltje nooit een kwartje kan worden. Die gedachte belemmert je uiteindelijk in je ontwikkeling blijkt uit onderzoek. CP).

Breinkennis is essentieel als je goed draagvlak wilt genereren.

‘Ik ben er van overtuigd dat breinkennis werkt. Dat het effect heeft.

Daarom wil ik het nu doorvoeren in mijn hele bedrijf.’  

 

Ook weten ze nu hoe belangrijk veiligheid is. Als je je niet veilig voelt, dan hoor je eigenlijk niet meer wat een ander tegen je zegt. Dus als iemand zich niet veilig voelt, dan heeft het ook geen zin om maar door te blijven praten. Dan investeer je eerst in veiligheid. Verbinding.

En… een gevaarlijke vraag… past iemand die breininzichten nu ook toe in de praktijk?

Absoluut. Een voorbeeld. Met de breinmasterclass wilden wij als MT investeren in de administratie qua kennis, maar nu dus ook bewust in de veiligheid die zij bij elkaar ervaren. Door deze masterclass aan alle dames samen te geven, leren ze elkaar meteen beter kennen. Het wordt daardoor veiliger om van en met elkaar te leren en ontwikkelen.   (de administratie werkt verspreid over het land, maar heeft elkaar op afstand wel nodig, CP)

En voor mijzelf. Ikzelf haal heel vaak voorbeelden aan van hoe het brein werkt. Om iets uit te leggen. Waarom het zo gaat als het gaat. Ik probeer de kennis ook in alles door te voeren. In evaluatiegesprekken, in gesprekken met de klant, in voorstellen die ik schrijf. Bij presentaties.

Leveren de breinmasterclasses nou ook iets op denk je?

Ik ben er van overtuigd dat het goed werkt. Dat het effect heeft. Daarom wil ik het nu doorvoeren in mijn hele bedrijf.

Dat is positief zeg. Wie zou je dit nog meer aanraden?

Wie niet?!

Oké, maar even concreter. Jij bent Managing Director, is dit ook iets voor anderen op dat niveau?

Ja, dit is uiteindelijk van belang voor de top van het bedrijfsleven. Breinkennis is essentieel als je goed draagvlak wilt genereren. Het is nodig voor alle vormen van nieuw bestuur.

 

 

Direct Force is een snel groeiend actie marketing bedrijf. Het bestaat al zeventien jaar en telt inmiddels zes vestigingen door heel Nederland. Breingemak verzorgde er de afgelopen jaren trainingen en workshops. Recent ook breinlabs. In deze labs zijn medewerkers opgeleid om zelf breinworkhops te kunnen geven. Ze zijn in staat om eigen producten ‘breinproof’ te maken.

 

 

Geef een reactie