Referenties

Hieronder kun je lezen wat deelnemers en opdrachtgevers vinden van onze

Referenties

 

MINDFULNESS TRAINING – COACHING

Aanrader als je minder stress, meer veerkracht, rust en focus verder in je leven wilt!!

Beste Carlijne, ik heb persoonlijk een sessie gehad van jou en wil daar iets over zeggen.

Carlijne heeft me op een spoor gezet die ik van mezelf niet eens wist/kon. Het heeft het gebruik van mijn brein zo veranderd dat ik nu veel anders reageer op situaties, zowel op het werk als privé. Het geeft je een breed zicht op wat je mogelijkheden zijn of kunnen zijn. de rust in je hoofd geeft rust in het hele lichaam samen met de ademhaling oefeningen. hoe belangrijk je ademhaling is zal Carlijne je leren, je zult versteld staan. een ieder die in de mogelijkheid is om mindfulness te doen is het een echte aanrader als je minder stress, meer veerkracht, rust en focus verder in je leven wilt!!

Top Carlijne, ben je elke dag nog dankbaar!

Met een speciale groet, Klaas

Meer rust en ruimte in mijn leven. Beter omgaan met lastige emoties – Mindfulness training

Ik zocht manieren om meer rust en ruimte te creëren in mijn leven. Om op die manier beter voor mijzelf te kunnen zorgen. Te leren hoe ik op een andere manier met lastige emoties om zou kunnen gaan, zoals angst, paniek en ook verdriet. Jouw training heeft daar in hoge mate aan bijgedragen.  (Deelnemer 8 weekse mindfulness training)

Minder stress op en rond mijn werk – Mindfulness training

De training heeft geleid tot  meer intensiteit in mijn relatie en familieleven en minder stress op en rond mijn werk. Ik zal de wekelijkse oases van rust bij Carlijne missen, maar weet nu hoe ik ze zelf kan creëren. (Deelnemer 8 weekse mindfulness training)

Stressbeheersing en tijdmanagement – Mindfulness training

Waar ik behoefte aan had, was beter omgaan met stress en tijdmanagement. Jouw training heeft daar in hoge mate aan bijgedragen. (Deelnemer 8 weekse mindfulness training)

Geen slaapprobleem en angstaanvallen meer – Mindful coaching

Mijn zoon van 12 was altijd al een echte slechte slaper. Vaak lag hij uren te malen voordat hij in slaap viel. Toen daar Cito-stress bijkwam, kreeg hij last van lichte angstaanvallen. Door een gesprek en oefening van Carlijne Philips weet hij nu weer waar zijn bed voor bedoeld is en is de rust terug. Meestal is hij binnen tien minuten vertrokken. We zijn echt geweldig geholpen. (twee keer individuele coaching)

 

Brein Youtube

 

BREIN MASTERCLASS – BREIN WORKSHOPS – BREINLABS – LEZINGEN

Ik ga dit doorvoeren in mijn hele bedrijf – o.a. Breinlabs

Ik ben er van overtuigd dat breinkennis werkt. Dat het effect heeft. Daarom wil ik het nu  doorvoeren in mijn hele bedrijf. Breinkennis is essentieel als je goed draagvlak wilt genereren. Breinkennis is uiteindelijk van belang voor de top van het bedrijfsleven. Het is nodig voor alle vormen van nieuw bestuur. (Managing Directier Actiemarketing bedrijf)

We willen een vervolg!

Het was zo leuk. We zijn bij elkaar gekomen en willen weten of je nog een vervolg kunt organiseren. (Deelnemer Workshop Het Lerende Brein voor Ouders en Leerkrachten)

Mooie bijdrage. Prikkelend – Breinlezing als start van Raads 2-daagse

Carlijne, dank je wel voor je mooie bijdrage aan onze raadstweedaagse. Jouw bijdrage was een mooi begin. Groet Ben Nijman (griffier en organisator)

Ik kijk zeer tevreden terug op jouw bijdrage aan de raadsledenconferentie. Van zowel collega’s als raadsleden heb ik terug gehoord dat zij jouw bijdrage interessant en prikkelend vonden. Leuk was ook dat er nog gerefereerd werd aan de snelwegen/ geitensporen/ rode lippen etc gedurende de dag. Jorrit Jongbloed (raadsadviseur Zaanstad)

Ik weet hoe ik mijn brein fris kan houden …. ik bouw hier zeker op voort – Breinlezing

Wat heb ik nu specifiek aan jouw lezing gehad? Dat is toch vooral het overzicht over de mogelijkheden die we hebben om ons brein fris te houden. En daarvan waren bewust focussen [bv met wat we eten en die opdracht met de eerste hap van elke maaltijd] en mediteren [bv op de ademhaling letten] voor mij de dingen waar ik meer mee heb gedaan dan voorheen. Ik ben me er bewuster van en ervaar het ontspannen erdoor bewuster… En ik accepteer het van mezelf dat ik meer tijd neem voor dingen. Want het is ergens goed voor.

Kortom Carlijne, ik heb je lezing als interessant en stimulerend ervaren en hij is niet zonder gevolg/vervolg voor me. Ik bouw er zeker op voort. Dus ik ben hartstikke blij dat ik er bij mocht zijn. (deelnemer breinlezing voor ouderen)

Wat een boeiende lezing! – Breinworkshop

‘Wat heb je een prettige manier van vertellen. Daardoor blijf je goed luisteren en je krijgt ook zin om vragen te stellen. Ik deed dat dus ook. Ik kon al je antwoorden goed volgen. En ook nog eens heel erg interessant. Je wilt het meteen toepassen en aan anderen vertellen. (deelnemer 2-delige breinworkshop voor re-integratiecoaches / casemanagers werk)

Direct toepasbaar – Breinworkshops

Ik kon je verhaal meteen toepassen! Op mijn werk, maar ook thuis met mijn man en dochter. (deelnemer 2-delige breinworkshop re-integratiecoaches / casemanagers werk)

Ook ik kan leren! – Breinmasterclass

Ja ik heb er echt wat aan gehad. Dat je kunt leren. Dat ook ik het kan als ik het wil. Met geitenpaadjes. (deelnemer 2-delige breinmasterclass voor klanten (<27 jaar) sociale dienst)

Mindfulness-drop

BURNOUT – RE-INTEGRATIE

Aanrader – Burnout traject

In mijn herstel na een burn-out heeft de begeleiding van Carlijne een belangrijke rol gespeeld.
Toen ik bij Carlijne kwam was ik weliswaar weer aan het werk, maar een aantal van de oude gewoonten en klachten speelden mij nog altijd parten (o.a. slecht slapen, weinig energie, spanning). Met begeleiding van Carlijne ben ik hier goed mee aan het werk kunnen gaan.

De begeleiding van Carlijne heeft mij op verschillende manieren geholpen:

  • Door gesprekken werd duidelijk wat voor mij wel en niet werkt
  • Praktische oefeningen gericht op nieuwe paden en gewoonten
  • Inzicht in wat er omgaat in een hoofd en hoe dit allemaal werkt
  • Inzicht in achtergronden en mogelijkheden van mindfulness

De combinatie van kennis en praktische oefeningen die zij biedt is aantrekkelijk. Naast inzichten waarom ingesleten patronen nog altijd voor hinder zorgen, wordt ook aandacht besteed aan wat dan wel werkt. Dit ga je vervolgens ook merken in de dagelijkse praktijk. Met name dit laatste is natuurlijk erg fijn.

Carlijne kan goed tot de kern komen en haar begeleiding toesnijden op jouw specifieke situatie.
Daarnaast is zij een kundig adviseur en een prettige en betrokken coach.

De begeleiding van Carlijne heeft mij veel opgeleverd. Het belangrijkste is wel dat ik grip heb: ik weet nu wat voor mij werkt en wat ik beter kan laten. Zodra je dat weet, kun je zelf verder werken aan een positieve ontwikkeling.

Ik ben dan ook zeer tevreden over de begeleiding en erg blij met de vorderingen. Mijn klachten zijn zeker afgenomen en ik heb vertrouwen dat deze op de lange termijn (nog) verder zullen afnemen. Bovendien ontstaat zo ook weer ruimte voor allerlei nieuwe dingen.

Zelfstandig herstellen van een burn-out is heel moeilijk. Goede begeleiding is volgens mij erg belangrijk. Bij Carlijne ben je dan zeker aan het goede adres.

(burn-out traject: intake en vijf individuele coachgesprekken)

Gelukkiger en minder gestresst – Re-integratietraject
Toen ik me aanmeldde bij Carlijne had ik veel stress en was ik veel afgeleid. Ik hoopte toen door deze training te volgen dat ik minder last had van stress en minder snel werd afgeleid.

Ik moest meer structuur in mijn leven creëren, dus regelmatig oefeningen doen op vaste tijden. Mijzelf niet straffen voor dingen die niet lukken. En mijzelf meer complimenten geven als ik iets goeds had gedaan. Daarnaast moest ik mijn aandachtsvoormogen trainen.

  • Met de 4g’s heb ik geleerd om een reflectie te maken wanneer iets volgens mijzelf niet goed ging. Dat door stap voor stap dus Gebeurtenis,gevoel,gedachte,gedrag en gevolg op te schrijven bij het woord gedachte te draaien naar hoe ik het de volgende keer kan oplossen.
  • Door het volgen van de bodyscan heb ik geleerd om met mijn gedachte bij mijzelf te blijven en niet bezig te zijn met wat er om mij heen gebeurt
  • Met de verlengde adem nam ik meer tijd voor mezelf door eerst heel diep in te ademen en daarna langzaam uit te ademen
  • Door de affirmatie  ‘Ik durf het en ik ben oplettend’ in mijn hoofd te herhalen voelde ik mijzelf beter en voelde het ook echt of ik alles durfde en ook nog eens oplettend was.
  • Tijdens mindfullness heb ik ook geleerd om bezig te zijn met het hier en nu. Tijdens het douchen,eten, koken etc voelde ik de douchegel, proefde ik het eten en rook ik het eten met meer aandacht bij de dingen die ik op dat moment deed.
  • Met het sporten kon ik meer bezig zijn met het hardlopen en had ik dus inderdaad minder last van afgedwaalde gedachten.

Als ik het eerlijk moet zeggen had ik momenten dat ik het opeens drukker kreeg dan aan het begin waardoor ik door discipline gebrek weleens oefeningen op bepaalde dagen heb laten vallen die ik wat minder interessant vond.

Doordat mijn trainer/coach heel erg met mij begaan was en mij veel hielp bij de dingen waar ik het moeilijk mee had, had ik weinig moeite met het leren van de deze oefeningen.

Voor mij  was het een hele verlichting om me niet meer druk te maken over wat er in het verleden of in de toekomst zou gebeuren en mij vooral bezig te houden met wat ik graag wilde en wat er nu gebeurt.

Zou ik deze training aanbevelen voor anderen? Jazeker ik heb er heel veel uitgehaald en voel me duidelijk gelukkiger en minder gestresst

(vijf keer individuele coaching / re-integratie traject werkloze jongere).

 

Geef een reactie