Breingemak

Carlijne Philips

dr. Carlijne Philips
foto: Nadja Pollack

Op deze pagina kun je meer lezen over wie ik ben, onze projecten en opdrachtgevers en hun referenties.

Breingemak op TV- AT5 over burn-out

Carlijne Philips

Ik verdiep mij al jaren in het brein: hoe het werkt, wanneer het niet goed werkt en wat je daar dan aan kunt doen. Een echte passie. Een passie die ik heel graag met anderen deel. Omdat het zo veel kan brengen. Ik vind het geweldig om een bijdrage te mogen leveren aan inzicht en groei. Om daar onderdeel van te mogen zijn.

En zo groeide mijn passie uit tot iets groters.

Breingemak

In 2012 heb ik Breingemak opgericht. Van hieruit coach, train en adviseer ik inmiddels dagelijks mensen (met name CEO’s, managers, professionals) over hun brein. De belangrijkste vragen waar zij een antwoord op zoeken zijn:

  • Hoe krijg ik een fitter en rustiger brein?
  • Hoe voorkom ik een uitgeblust brein (stress/burn -out)?
  • Hoe zet ik breinkennis in om meer uit mijn bedrijf / team of de mensen om mij heen te halen? Hoe stimuleer ik daarmee initiatief, creativiteit, luisteren, waarnemen, verbinden, leren en ontwikkelen?

Expertise

Ik volgde verschillende trainingen en opleidingen over het brein, waaronder de professional opleiding bij het BCL instituut. Daar ben ik nu ook master om de laatste ontwikkelingen rond het brein bij te houden.

Daarnaast verdiep ik mij sinds 1999 in een belangrijke techniek om het brein fit te krijgen en houden: meditatie. Ik volgde de opleiding tot mindfulness-trainer (basis en vervolgopleiding) aan het Instituut voor Mindfulness Amsterdam en voldoe aan alle criteria die de Nederlandse beroepsvereningen voor het trainerschap hebben opgesteld. Dat betekent o.a. regelmatige beoefening van meditatie, bezoeken van retraites en geven van mindfulness trainingen. Een voorrecht (-:

Warm, open, stimulerend

Mensen ervaren mijn manier van coachen, trainen en adviseren als heel prettig. Zonder oordeel, maar wel met focus op het doel. Jouw doel. Ik zal je daarin vakkundig begeleiden. Daarin zal ik niets van je overnemen. Wel zorg ik voor de juiste vragen, kennis, oefeningen en voortgang. Aansluitend bij datgene waarin jij of je organisatie wil groeien.

Achtergrond

Van huis uit ben ik organisatiesocioloog en promoveerde in 2005 aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Tot Breingemak zich aandiende, werkte ik jarenlang met veel plezier bij de universiteit en bij de overheid als docent, onderzoeksadviseur, strategisch projectleider en manager.

Naast Breingemak, heb ik in 2011 MindKids Learningcenter opgericht. Dit centrum concentreert zich op mindfulness en slim leren bij kinderen op de basis- en middelbare school. In 2017 is MindKids opgegaan in Breingemak.

Ik woon met mijn man en twee kinderen in Amsterdam, waar ik in 1971 ben geboren en opgroeide.

Contact

Wil je je aanmelden voor een training, heb je interesse of een vraag?
Wij zijn bereikbaar via 06-14374428 en philipscarlijne@gmail.com.

 

Geef een reactie